Perkhidmatan Bas Di Puduraya Pindah Ke Bukit Jalil Mulai Isnin

Posted by Watak Bulat On 10:59 PM No comments

Maklumam kepada semua guru pelatih yang menggunakan perkhidmatan bas ke utara dan selatan yang sebelum ini beroperasi di Hentian Puduraya, perkhidmatan ini akan dipindahkan buat sementara waktu ke padang letak kereta F Bukit Jalil, bersebelahan stadium hoki bermula 12 April ini.

Perpindahan ini merupakan satu langkah alternatif bagi melancarkan kerja-kerja menaiktaraf dan penambahbaikan Hentian Puduraya yang dijangka mengambil masa empat bulan.

Namun begitu, perkhidmatan teksi ke Genting Highlands dan kereta sewa yang menghala ke arah utara dan selatan masih beroperasi di Hentian Puduraya.

Para pengguna boleh ke terminal sementara itu dengan menggunakan pengangkutan awam seperti LRT, teksi dan bas dan sehubungan itu perkhidmatan bas RapidKL disediakan untuk perjalanan dari Bukit Jalil ke Hentian Puduraya dan sebaliknya dengan kekerapan 15 minit setiap ketibaan.

Gerai makan dan ruang niaga serta kemudahan awam seperti surau dan tandas awam disediakan di kawasan tempat letak kereta Stadium Hoki Bukit Jalil bersebelahan dengan terminal sementara itu.

Bagi memudahkan pengguna, kaunter pertanyaan di bawah seliaan Uda Mall turut disediakan di Hentian Puduraya dan terminal sementara Bukit Jalil dan sebarang maklumat lanjut mengenai pemindahan tersebut boleh didapati dengan menghubungi talian hotline 03-20787017 dan 03-20786018.

0 komen @ catatan: